"Direksiyonunuz yaşam için dönsün!"

Denge Sürücü Kursu

Ehliyet için doğru adres, kalite ve doğru eğitim. İleri sürüş teknikleri uzmanları ile özel direksiyon dersi.

joo-slayt-1
joo-slayt-2
joo-slayt-3
joo-slayt-4
joo-slayt-5
joo-slayt-6
Previous Next Play Pause

 Uzaktan Canlı Eğitime katılmak için lütfen tıklayınız. 

Pendik, Kaynarca Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezi Açıldı!

Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için Tuzla İçmeler'de Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezimizi açtık. Kaynarca SRC Belgesi, Pendik SRC Belgesi, Kavakpınar SRC Belgesi, Esenyalı SRC Belgesi olarak arama yapan adaylarımız için daha iyi hizmet verebilmek için alanında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi hizmetlerini gerçekleştirmekteyiz. 

SRC 1 Belgesi, SRC 2 Belgesi, SRC 3 Belgesi, SRC 4 Belgesi, ODY 1 Belgesi, ODY 2 Belgesi, ODY 3 Belgesi, ODY 4 Belgesi, ÜDY 1 Belgesi, ÜDY 2 Belgesi, ÜDY 3 Belgesi ve ÜDY 4 Belgesi hizmetleri için lütfen +90 216 493 42 42 numaralı telefondan bizlerle iletişime geçiniz.

Denge SRC Kursu ile belge hemen cebinizde!

Neden Denge Sürücü Kursu?

20 yıldır sürücülük eğitimi alanında televizyon programları ve eğitim videoları hazırlayan kurucumuz Çetin BÜYÜKÇINAR deneyimlerini adaylarımız ile birebir paylaşıyor. Sürüş seviyenize uygun olarak trafiğe kapalı özel pistimizde ve akan trafikte güvenli eğitim veriliyor.

Motosiklet eğitimlerimiz uzman eğitmenlerle verilerek, trafiğe kapalı özel pistimizde standartın dışında özel parkurlar yapılarak trafikte kursiyerler güvenle motosiklet kullanacak seviyeye getiriliyor.

Sadece ehliyet vermiyor, sürücü yetiştiriyoruz. Denge sürücü kursundan ehliyet aldıktan sonra ek derse ihtiyaç duymadan, araç kullanabileceksiniz.

 

Pendik bölgesinde eğitim faaliyetlerine devam eden sürücü kursumuz, siz değerli sürücü adaylarını benimsiyor ve en başarılı sürücü kursu olarak emin adımlarla ilerliyor. Kaynarca Denge sürücü kursu, en iyi sürücü kursu olarak bölgesinde öncülüğü ve eğitim kalitesiyle özel direksiyon derslerinde de sizlere en iyi eğitimi veriyor. Siz değerli sürücü adaylarının sürücü kursuna gitmeden web sitemiz üzerinden de daha detaylı bilgiler alması için tüm bilgileri sitemiz üzerine yazıyor, canlı destek modülüyle sizlere yardımcı oluyoruz.

 

Genellikle adayların kurumumuzu ziyaret ettiğinde sorduğu genel sorular Sürücü Kursu Fiyatları oluyor. Tüm İstanbul Sürücü Kursları gelen yeni yönetmelikle birlikte taban fiyat uygulaması yapmaktadır. Taban fiyat uygulaması ile standart bir fiyat uygulanmaktadır. Bu fiyatın altına düşen sürücü kursularına itibar etmeyin. Ufak ama daha yüksek ücretler ödemeyin. 

 

Sürücü kursu arabaları konusuda genellikle adayların merak ettiği konular arasında, biz kurumumuzda hyundai araçlarını kullanıyoruz. 

 

Görsel ders sistemimiz ile ilgili de sürücü kursu trafik adabı derslerini, sürücü kursu araç tekniği / motor derslerini, sürücü kursu ilkyardım derslerini ve sürücü kursu trafik ve çevre bilgisi derslerini Çetin Büyükçınar'ın anlatımıyla videolu bir şekilde izleyebilirsiniz. 

 

Sürücü kursu başlama tarihleri ile ilgili yazdığımız makalelerden de bu konularla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

 

Sürücü kursu ehliyetler için istenilen evrak / belgelere de yazdığımız makalelere biraz aşağıdaki alandan ulaşabilirsiniz.

 

Sürücü kursu direksiyon derslerimiz İleri Sürüş Uzmanlarıyla hem akan trafikte hemde özel asfalt pistimizde verilmektedir. Bayan adaylarımız için sürücü kursu bayan direksiyon dersleri kapsamında bayan direksiyon hocalarımız ile birlikte bayandan özel direksiyon dersi alabilirsiniz.

 

Bizleri takip etmeye devam edin, sizler için en iyi şekilde çalışıyoruz.

 

2016 yılı itibariyle uygulamalı direksiyon sınavlarına yeni eklemeler yapılmıştır. Siz değerli sürücü adaylarına bilgi vermek ve direksiyon sınavlarında ki başarılı olmanızı sağlamak için bu makaleyi yayınlıyoruz. Şu anda bölgemizde uygulamalı direksiyon sınavı başarı sıralamasında bölgemizde öncüyüz. Direksiyon derslerimiz alanında uzman ve eğitimli ileri sürüş teknikleri eğitmenleri tarafından verilmektedir. 

 

Dilerseniz direksiyon sınavı nasıl ? inceleyelim;

 

  • Arabaya Giriş ve Ön Hazırlıklar

 

- Uygulamalı direksiyon sınavı 30 dakika olarak uygulanıyordu. Yeni sınav sistemine göre uygulamalı direksiyon sınavı artık 35 dakika olarak uygulanacaktır.

İlk 5 dakikasında araç tanıma ile ilgili sorular sorulacak. Aracın iç donanım ve motor kısımlarından soru sorulacak. Sorulacak sorulardan 5 tanesine cevap veremeyenler sınavdan başarısız sayılacak. (Araç Tanıtım Yazımızı İnceleyebilirsiniz)

- Aracınızın kapısını sol elle açarak sağ ayağınızla giriş yapınız. Araca binerken arkanızdan gelen bir araç varsa onu görebilmeniz içindir, bu yönetim sayesinde olası kazalarda yaralanma riski ortadan kalkacaktır.

- Sınav giriş belgenizi ve nüfus cüzdanınızı komisyon başkanına vererek imza tutanağını imzalayınız.

- Aynaları, koltuğu kendinize göre ayarladıktan sonra mutlaka emniyet kemerinizi takınız.

- Vites takılı durumdaysa, debriyaja basarak boşa alınız. Debriyaja basılı konumdayken kontağı çevirip araç çalışmaya başladıktan sonra anahtarı basmayı bırakınız.

- Gideceğiniz yöne göre sinyalinizi veriniz, frene basarak el frenini indiriniz.

- Ayağınız sonuna kadar debriyaja basılı haldeyken vitesi 1’e takarak kalkışınızı yapınız.

 


 

  • Heyecan Faktörü

- Direksiyon sınavının en önemli ve en tehlikeli değişkenidir. Sınava başlamadan önce mutlaka heyacanınızı yenmelisiniz.  Birçok sürücü adayının kalma sebebi direkt ya da dolaylı olarak heyecandır. Sınav anında karşılaşılan en büyük sıkıntılardan biri sürücü adayının heyecandan titremesi ve neticesinde direksiyon tutuşu fren, gaz ve debriyaj hakimiyetinin azalmasıdır. Direksiyon sınavını 5 dakika daha uzatılmasının nedeni sorulan sorularla adayın heyecanı yenmesine yardımcı olmaktır.

 


 

  • Direksiyon hakimiyeti

- Direksiyon tutuşu 09:15 konumunda olmalıdır.

- Direksiyonu vites değiştirmenin dışındaki zamanlarda tek elle tutmak hatalı bir davranıştır. Fakat dönüşlerde iki elle direksiyonu tutarak dönmek zordur. Bu noktada bir el hafif serbest bırakılarak dönülen yöne göre diğer elin hareketi artırılır.

- Bir yerden dönüş yaparken, mevcut açıya göre bir yandan da direksiyon toplanmalıdır.

- Direksiyon özelliği gereği dönüş tamamlandığında kendini az da olsa toplayabilmektedir. Bu noktada direksiyona yardımcı olunuz ve dönüşünüzü tamamlayınız.


 

  • Yokuşta kalkış

Komisyon üyelerinin dikkat ettiği diğer önemli bir husus yokuşta kalkıştır. 

- %7 eğime sahip önceden belirlenmiş alanda durulur.

- 30 saniye bekledikten sonra, aracı geriye kaçırmadan kalkış yapılır.

- Kalkış yaparken el freni kullanılmaz.

- Yokuşta kalkış yapabilmenizin en kolay yolu yarım debriyaj yapmaktır. Ayağımızı yavaşça debriyajdan çektiğimizde öyle bir an gelecektir ki araç daha gaza basmadan kendiliğinden ileri doğru gitme eylemi içinde olacaktır. Zaten yarım debriyaj anına hafifçe ulaşılırken araçtaki titremeyi göreceksiniz. O anda gaza basarak aracı hareket ettirebilirsiniz. Araç hareket ettikten 2-3 saniye sonra ayağınızı tamamen debriyajdan çekebilirsiniz. Bu durumda, düzgün yarım debriyaj yaptığınızda aracı kesinlikle stop ettirmemelisiniz ve aracın geriye kayma ihtimali yok olur. Eğer yokuşta stop ettirirseniz üzülmeyin. ,

2015 yılında 1 defa stop eden sınavda kalırken, 2016 yılı itibariyle 2.defa stop eden sınavdan başarısız kabul edilecektir.


 

  • Geri-Geri Park Etme

Park etme sınavın en önemli değişkenlerinden biri olarak kabul edilebilir.

- Park etme iki duba arasına yapılır.

- Dubalar arasındaki mesafe aracın uzunluğunun 1,5 katı kadar olmalıdır.

- Bunun yanında park alanları paralel çizgilerle belirlenmiştir.

- Bir hamlede iki duba arasına girilir, iki duba arasında en fazla 2 hamlede park gerçekleştirilir. Önemli olan park yerine geri geri gelirken bir defada yani ileri-geri yapmadan girmek gerekiyor. Park alanı içine girdiniz diyelim. Bundan sonra iki hamlede aracı düzeltebilirsiniz. Doğru park etme için tek hakkınız bulunuyor.

- Kaldırımla araç arasındaki mesafe 50 cm’den fazla olmamalıdır. 

- Dubalara çarpmamanız ve kaldırıma çıkmamanız gerekiyor.

- 2016 yılı itibariyle direksiyon sınavına yeni bir aşama daha eklenmiştir. Kimi yerlerde uygulanmaya başlanmış olabilir. "Geri geri giderken şeridini koruyarak köşeden sağa ya da sola dönemiyor." Özetle geri geri gelirken "L" yapma anlamına gelmektedir. Direksiyon sınavınızın yapıldığı alanın niteliğine göre gerekli bilgiyi ve tecrübeyi usta öğreticinizden öğrenebilirsiniz.


 

  • Geri Geri gelme

- Sürücü adayları önceden belirlenmiş alanlarda 25 metre şerit ihlali yapmadan çizgilere paralel geri geri gelmeliler.

- Geri geri gelirken direksiyon sol el ile üsten tutulur.

- Vücut tam geriyi görecek şekilde döndürülür. (Not: Geri geri gelirken kesinlikle kendinizi germeyiniz. Bu konuda sıkıntılarınız varsa mutlaka bunun üzerine çalışın.)

- Geri geri gelmeyi bitirmeden önünüze dönmeyin. Tam olarak araç durduğunda önünüze dönebilirsiniz.

- Geri geri gelirken önemli hususlardan biri direksiyonda hakimiyetidir direksiyonu sağa sola çok kırmadan istikametinizi bozmadan gelmeniz önemlidir.(Geri geri gelirken bazen yön kavramı karışabiliyor) Paralel çizgilerin dışına çıkmamalısınız.

- Geri geri gelirken, geriye dönmeden sol, sağ ve iç dikiz aynalarıyla da gelebilirsiniz. Son dönemde bu tür uygulamalar için herhangi bir engel bulunmuyor. Usta öğreticinize sorunuz.


 

  • Durma, Duraklama ,Takip Mesafesi , Aynalar, U Dönüşü ve Trafik İşaretleri

- Durma ve duraklama yapılacağı zaman aniden freni köklememek gerekiyor. Bu gibi bir tavır hem taşıdığınız yolcuları hem de trafiği tehlikeye düşürebilir.

- Öncelikle takip mesafesini mutlaka koruyun. 50 km hızla gidiyorsanız en az 25 metrelik bir ara bırakmanız gerekiyor. Ani bir duruş anında aradaki 25 metre rahatlıkla durmanızı sağlar ve kaza riskinizi en aza indirir.

- Sağa veya sola duraklama yaparken aynalardan yolun uygunluğuna dikkat etmelisiniz. Aynalar ayarlanırken ne çok dışı ne de çok içi görecek şekilde olmalıdır. Trafiğin akış durumunu kontrol etmek için ise arada bir iç dikiz aynanızdan da bakabilirsiniz.

- Işıklara yaklaştığınız zaman dikkatli olun. Kesinlikle kırmızı ışıktan geçmeyin. Işık olmayan bir kavşağa yaklaştığınızda diğer araçların geçiş üstünlüğüne öncelik verin.

- Arada bir yolun sağında ve solundaki levhaları mutlaka kontrol edin. Hız sınırlarına uyun ve yayalara müsaade ediniz.

- Özellikle sollamaya başlamadan sol aynaya, sollamayı bitirirken sağ aynayı kontrol etmeyi unutmayın. 

- U dönüşü yapılmadan önce dönülecek tarafa doğru sinyal vermelisiniz kural olarak yerleşim yeri içinde 15 metre önceden sinyal verebilirsiniz. Eğer hızlıysanız U dönüşü yapmak kontrolü kaybettirir. Bu noktada hızınızı ve haliyle vitesinizi küçültün. Aynı zamanda U dönüşü yaptığınız yer kavşak ise veya trafik ışıkları varsa kural ihlallerinin de önüne geçmiş olursunuz.

- 2016 yılı itibariyle ani fren yapma uygulamasına geçilmiştir. Adayın, 30 km hız ile giderken aniden frene basması istenmektedir. Ani freni, usta öğreticinizin öğrettiği şekliyle yapınız. Fren yaparken akan trafiği kontrol etmeyi unutmayınız.


 

  • Sinyaller

- Dönüşlerde, sollamalarda, ilk kalkışta gideceğiniz yöne doğru mutlaka sinyal vermelisiniz.

- Park ederken, %7 eğimli alanda kalkış yaparken, geri geri gelirken dörtlüleri yakmayı unutmayınız. 

- Sinyallerle işiniz bitince kapatmayı unutmayınız.


 

  • Trafikte Seyrederken

- Birinci vites kalkış vitesidir. Birinci vitesle kalkış yapılır ve motor devrini aldıktan sonra ikinci vitese geçiş yapabilirsiniz. Birinci viteste motoru bağırtmak sınavınız açısından olumsuz sonuçlar doğurabilir. Aynı şekilde çok yavaşladığınız durumlarda vitesi hızınıza göre düşürmeyi unutmamalısınız.

- Motor devri (RPM) motorun dakikadaki dönüş sayısıdır. Vites değiştirirken motor devir göstergesine bakabilirsiniz. Genelde İbre 2500 civarında ise vitesi yükseltebilirsiniz. Yine aynı şekilde motor devri 2500 seviyelerinin altına düştüyse ve araç devirsiz çalışıyorsa vitesi düşürmeniz gerektiğini yine ibreden anlayabilirsiniz.

- Yokuşlara çıkarken vites hassasiyeti düz yoldaki gibi değildir. Düz yolda çok yavaşladığınızda 2. viteste gitmeyi başarabilseniz bile, yokuşta devirsiz kullanmanıza neden olabilir. Bu noktada motorun ihtiyacına göre hareket etmeyi öğrenmelisiniz. Gerekirse vites düşürmelisiniz.

- Yokuştan inerken vitesiniz boşta olmamalıdır. Korumanız gereken hıza ve takip mesafesine göre vitesi 1 veya 2. viteste tutmanız faydanıza olacaktır.

- Sınav güzergâhları şehir içi olduklarından hız sınırı 50 km' dir.Bu durumda sınavlar 2. viteste tamamlanmakta çok nadir olarak 3. vitese çıkmanız gerekebilir. 4 veya 5. vites kullanılmamaktadır.

- Aniden durmanız gerektiğinde, vitesi bire düşürerek kalkış yapınız.

- Vites değiştirirken debriyaja tam basınız. Hiç bir zaman debriyajdan ayağınızı birden çekmeyin yoksa araç stop eder.


 

Hata yaptıysam ne olacak ?

Hata yaptığınızda kesinlikle o hatanızı düşünmeyin. Yaptığınızı düşündüğünüz hata, daha çok hata yapmanıza ve motivasyonunuzun düşmesine neden olabilir. Hata yapmanıza rağmen araçtan indirilmediyseniz başarılı olmak için şansınız henüz bitmiş sayılmaz. Sınavı tamamladıysanız inmeden önce vitesi boşa alın, el frenin çekerek sol aynadan yolun durumunu gözleyin eğer yol müsaitse araçtan inebilirsiniz.


 

Direksiyon Sınavı’na geç kalırsam ne olur ?

Sınava geç kalmamak için mutlaka en az yarım saat öncesinden sınav yerinde olmanız faydanıza olacaktır. Birkaç dakika bile geç kalsanız sınava alınmayabilirsiniz. Sonuçta bu sınava her gün girmiyorsunuz.


 

Direksiyon Sınavı’na kaç defa girebilirim ?

Mevcut yönetmeliğe göre direksiyon sınavına 4 defa girebilirsiniz. 4 defa girdikten sonra başarısız olursanız, zorunlu direksiyon eğitimlerini tekrar alarak 4 defa daha girebilirsiniz. Diyelim ki 8 defa direksiyon sınavından başarısız oldunuz bu durumda bütün ehliyet eğitimini baştan almanız gerekecek. (Ehliyet kursuna tekrar yazılmak gibi düşünülebilir.)


 

Direksiyon sınavında kalırsam ödemem gereken ücret nedir?

Normalde sınava ilk giriş ücreti 70 TL'dir. Eğer sınavdan kalırsanız zaruri 2 ders saati direksiyon telafi eğitimi almanız gerekiyor. Kurslar bu noktada sizden 70 TL + 2 Saat direksiyon eğitim ücretini isteyeceklerdir.  


 

Direksiyon sınavı puanlaması nasıl olur?

Asparagas sitelerde hala eski puanlama sistemi görünmektedir. Direksiyon sınavında herhangi bir puanlama yoktur.

- Direksiyon sınavında hiçbir hatanız yoksa sonuca BAŞARILI yazılır. 

- Puanlama belgesinde renkli puanlama başlamıştır. Kırmızı renkli hatalarda tek seferde. Sarı renkli hatalarda 2 seferde. Mavi renkli hatalarda 5. seferde hata yapılırsa aday sonucuna BAŞARISIZ yazılır. 


 

Ehliyet direksiyon sınav sonuçlarını ne zaman öğrenebilirim?

Son sürücü adayının sınavı 17:10 ‘da tamamlandığında komisyon üyeleri tutanaklarını tutarak bir üst komisyona teslim ederler. Aynı gün sonuçlar belli olur. Sonuçlarınızı kurs müdürlüğünüzden aynı gün veya ertesi gün öğrenebilirsiniz. Direksiyon sınav sonuçlarını herhangi bir yerden sorgulayamazsınız.


 

Direksiyon sınavı ne zaman başlar?

Direksiyon sınavı ilk aday için 08:10’da başlar son aday 16:40’ta sınava alınır. Sınav 17:10’da biter. 


 

Direksiyon sınavı giriş belgemi nereden alabilirim?

Giriş belgenizi kursunuzdan en geç bir gün öncesine kadar alınız. Mühür ve imzaların tam olduğunu kursa teyit ettiriniz.


 

Ehliyet Direksiyon sınavı tarihleri ne zaman ?

13 Şubat 2016 Tarihinde yapılan ehliyet sınavından başarılı olan adaylar: 5-6 Mart 2016, 12-13 Mart 2016 veya 19-20 Mart 2016 tarihlerinde Direksiyon ana sınava girebilirler. Ana sınavdan kalan adaylar için ara sınav,  26 - 27 Mart 2016, 16 - 17 Nisan 2016, 14 - 15 Mayıs 2016 tarihlerinde yapılabilir.   Tahmini olarak martta direksiyon sınavında kalan adayların martın son haftası veya nisan ayının içerisinde direksiyon sınavına girebilirler. Sınav tarihlerini ancak sürücü kursundan öğrenebilirsiniz.


 

Direksiyon sınavında başarı için: Başarılı olmak için heyecanınızı yenmeli, aracı stop ettirmemeli, düzgünce park edebilmeli , hatasız geri geri 25 metre gelebilmelisiniz. Bunları başarıyla yerine getirirseniz ufak tefek hatalarınız göze  batmayacaktır.


 

Ehliyet Uygulama (Direksiyon) Sınavına İtiraz Etmek ?

Direksiyon sınavları müfettişler tarafından denetlendiği için yönetmeliklerde direksiyon sınavına itiraz konusunda bir ifade bulunmamaktadır. Ama direksiyon sınavının uygulanışı sırasında çok istisnai durumlar gerçekleştiyse itirazınızı kursunuz vasıtasıyla gerçekleştirebilirsiniz. Sınavın bütün uygulanış aşamaları sıkı denetim altında gerçekleşmektedir. Direksiyon sınav sistemi irdelendiğinde heyecanlı bulunmanız bile sınavdan kalma nedeni sayılabilir.

Bunun yanında sinyal vermeyi unutmak , takip mesafesini koruyamamak , direksiyon hakimiyetine yeterince intibak edememek, yoldan geçen araçlara kolaylık sağlamamak, motoru bağırtmak, aracı devirsiz kullanmak, eğimli yolda yeterince güzel kalkış yapamamanız, ayna ve koltuk ayarlarını yapmamak, ehliyet kemeri takmamak, güvensiz araç kullanmak, hatalı sollama, yayalara yol verememek, vitesi değiştirirken zorlanmak, çevreye duyarlı olmamak, şerit ihlali yapmak, kırmızı ışıktan geçmek vs. kalmanız için bir çok neden bulunabilir.

Siz her ne kadar kendinizi yeterli ve mükemmel hissetseniz bile farkında olmadan bir çok hata yapmış olabilirsiniz.İtiraz etmek yerine hatalarınızı kapatmak lehinize olacaktır.  Bunun yanında komisyon üyeleri, sınava uygun bir şekilde araç kullanmamanıza rağmen sınavı devam ettiriyorsa maarif müfettişleri tarafından tutulan tutanaklarla 1 yıl süreyle görev almama cezası almaktadır. İşin doğrusu hem sizin, hem de kendi hayatlarından sorumlu oldukları için nizami araç kullanmadığınızda usülen hemen araçtan indirilmeniz ve sınavınızın sonlandırılması gerekmektedir. 

loading...
Bizimle İletişime Geçin0 (216) 491 30 29

SRC Belgesi

SRC Belgesi almak ister misiniz?
SRC 1 Belgesi, SRC 2 Belgesi, SRC 3 Belgesi ve SRC 4 Belgesi hizmeti vermekteyiz.
Mail İle İletişime GeçinTıkla Gönder!

ODY Belgesi

ODY Belgesi almak ister misiniz?
ODY 1 Belgesi, ODY 2 Belgesi, ODY 3 Belgesi ve ODY 4 Belgesi hizmeti vermekteyiz.
Yerimizde Ziyaret EtAdres için Tıkla!

ÜDY Belgesi

ÜDY Belgesi almak ister misiniz?
ÜDY 1 Belgesi, ÜDY 2 Belgesi, ÜDY 3 Belgesi ve ÜDY 4 Belgesi hizmeti vermekteyiz.