3500’dan, 7500 Kg’a kadar olan çekici ve kamyon kullanacakların alacağı sürücü belgesi çeşididir.
Yaş sınır 18 olarak belirlenmiştir.
Deneyim şartı olarak en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, B1, B ve F sınıfı araçları kullanabilirler.
"Direksiyonunuz yaşam için dönsün!"
Ehliyet için doğru adres, kalite ve doğru eğitim. İleri sürüş teknikleri uzmanları ile özel direksiyon dersi.
Sizlere daha iyi hizmet verebilmek için Tuzla İçmeler'de Denge SRC, ODY ve ÜDY Merkezimizi açtık. Kaynarca SRC Belgesi, Pendik SRC Belgesi, Kavakpınar SRC Belgesi, Esenyalı SRC Belgesi olarak arama yapan adaylarımız için daha iyi hizmet verebilmek için alanında uzman eğitmenlerimiz eşliğinde SRC Belgesi, ODY Belgesi ve ÜDY Belgesi hizmetlerini gerçekleştirmekteyiz.
SRC 1 Belgesi, SRC 2 Belgesi, SRC 3 Belgesi, SRC 4 Belgesi, ODY 1 Belgesi, ODY 2 Belgesi, ODY 3 Belgesi, ODY 4 Belgesi, ÜDY 1 Belgesi, ÜDY 2 Belgesi, ÜDY 3 Belgesi ve ÜDY 4 Belgesi hizmetleri için lütfen +90 216 493 42 42 numaralı telefondan bizlerle iletişime geçiniz.
Denge SRC Kursu ile belge hemen cebinizde!
20 yıldır sürücülük eğitimi alanında televizyon programları ve eğitim videoları hazırlayan kurucumuz Çetin BÜYÜKÇINAR deneyimlerini adaylarımız ile birebir paylaşıyor. Sürüş seviyenize uygun olarak trafiğe kapalı özel pistimizde ve akan trafikte güvenli eğitim veriliyor.
Motosiklet eğitimlerimiz uzman eğitmenlerle verilerek, trafiğe kapalı özel pistimizde standartın dışında özel parkurlar yapılarak trafikte kursiyerler güvenle motosiklet kullanacak seviyeye getiriliyor.
Sadece ehliyet vermiyor, sürücü yetiştiriyoruz. Denge sürücü kursundan ehliyet aldıktan sonra ek derse ihtiyaç duymadan, araç kullanabileceksiniz.
Pendik bölgesinde eğitim faaliyetlerine devam eden sürücü kursumuz, siz değerli sürücü adaylarını benimsiyor ve en başarılı sürücü kursu olarak emin adımlarla ilerliyor. Kaynarca Denge sürücü kursu, en iyi sürücü kursu olarak bölgesinde öncülüğü ve eğitim kalitesiyle özel direksiyon derslerinde de sizlere en iyi eğitimi veriyor. Siz değerli sürücü adaylarının sürücü kursuna gitmeden web sitemiz üzerinden de daha detaylı bilgiler alması için tüm bilgileri sitemiz üzerine yazıyor, canlı destek modülüyle sizlere yardımcı oluyoruz.
Genellikle adayların kurumumuzu ziyaret ettiğinde sorduğu genel sorular Sürücü Kursu Fiyatları oluyor. Tüm İstanbul Sürücü Kursları gelen yeni yönetmelikle birlikte taban fiyat uygulaması yapmaktadır. Taban fiyat uygulaması ile standart bir fiyat uygulanmaktadır. Bu fiyatın altına düşen sürücü kursularına itibar etmeyin. Ufak ama daha yüksek ücretler ödemeyin.
Sürücü kursu arabaları konusuda genellikle adayların merak ettiği konular arasında, biz kurumumuzda hyundai araçlarını kullanıyoruz.
Görsel ders sistemimiz ile ilgili de sürücü kursu trafik adabı derslerini, sürücü kursu araç tekniği / motor derslerini, sürücü kursu ilkyardım derslerini ve sürücü kursu trafik ve çevre bilgisi derslerini Çetin Büyükçınar'ın anlatımıyla videolu bir şekilde izleyebilirsiniz.
Sürücü kursu başlama tarihleri ile ilgili yazdığımız makalelerden de bu konularla ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.
Sürücü kursu ehliyetler için istenilen evrak / belgelere de yazdığımız makalelere biraz aşağıdaki alandan ulaşabilirsiniz.
Sürücü kursu direksiyon derslerimiz İleri Sürüş Uzmanlarıyla hem akan trafikte hemde özel asfalt pistimizde verilmektedir. Bayan adaylarımız için sürücü kursu bayan direksiyon dersleri kapsamında bayan direksiyon hocalarımız ile birlikte bayandan özel direksiyon dersi alabilirsiniz.
Bizleri takip etmeye devam edin, sizler için en iyi şekilde çalışıyoruz.
3500’dan, 7500 Kg’a kadar olan çekici ve kamyon kullanacakların alacağı sürücü belgesi çeşididir.
Yaş sınır 18 olarak belirlenmiştir.
Deneyim şartı olarak en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, B1, B ve F sınıfı araçları kullanabilirler.
Kısaca; A1 Motosiklet ve A1 Otomatik / Scooter Ehliyeti'de denilebilir. A1 sınıfı sürücü belgesi için silindir hacmi 125 CC, gücü 11 kilovatı ve gücünün ağırlığına oranı 0,1’i geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir. A1 düz vites ve A1 otomatik vitesli / scooter motosiklet eğitimi ve ehliyet belgesidir.
A1 Sınıfı Motosiklet Ehliyeti alma yaşı:
16 yaşını bitirenler A1 motosiklet ehliyet sınıfı için başvuruda bulunabilirler.
Kısaca; A2 Motosiklet Ve A2 Otomatik / Scooter Ehliyeti denilebilir. A2 sınıfı sürücü belgesi için gücü 35 kilovatı (47HP) ve gücünün ağırlığına oranı 0,2’yi geçmeyen, sepetli veya sepetsiz iki tekerlekli motosikletler ile gücü 15 kilovatı geçmeyen üç tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir. A2 düz vites ve A2 otomatik vitesli / scooter motosiklet eğitim ve ehliyet belgesidir.
A2 Motosiklet ehliyeti alma yaşı:
18 Yaşını bitirenler A2 motosiklet ehliyet sınıfı için başvurabilirler.
A sınıfı sürücü belgesi sepetli veya sepetsiz güç sınırı olmaksızın tüm iki ve 3 tekerlekli motosikletleri kullanacaklara verilir. A sınıfı motosiklet ehliyeti alabilmek için 24 yaşını bitirmiş olmak ya da iki yıllık A2 sınıfı ehliyete sahip olma şartı vardır. 24 Yaşından büyük iseniz hiç ehliyetiniz yoksa bile direkt A Sınıfı motosiklet ehliyeti için kayıt yapabilirsiniz. 2 Yıllık A2 ehliyeti olanlar 20 yaşından itibaren (24 yaş'ı beklemeden) A sınıfı motosiklet ehliyetine başvurabilirler.
A Motosiklet ehliyeti alma yaşı:
24 Yaşını bitirenler (2 Yıllık A2 ehliyeti olanlar hariç) A Sınıfı motosiklet ehliyet sınıfı için başvurabilirler.
Otomobil ve kamyonet kullanacaklara verilir.
Yaş sınırı 18’dir.
M, B1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler. Motor bisiklet, 4 tekerlik motosiklet ve traktör kullanabilirler.
Azami yüklü ağırlığı 4.250 kg olan birleşik araçları kullanabilirler.
Sadece otomatik otomobil kullanacaklara verilir.
Yaş sınırı 18’dir.
M, B1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler. Motor bisiklet, 4 tekerlik motosiklet ve traktör kullanabilirler.
Azami yüklü ağırlığı 4.250 kg olan birleşik araçları kullanabilirler.
Otobüs kullanabilmek için gerekli olan ehliyet sınıfıdır.
Yaş sınırı 24’dür ve en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, B, B1, D1 ve F sınıfı dahilindeki araçları kullanabilirler.
Madde 82- A1, A2, F ve G sınıfları hariç sürücü belgelerinden herhangi birini almak isteyen sürücü adaylarının karayollarında sürmeyi öğrenmek üzere araç kullanabilmeleri için ilgili sürücü kurslarından “Sürücü Aday Belgesi” (Ek:26) almaları mecburidir.
Normal B Sınıfı Ehliyet Belgesi ile karıştırılmamalıdır. Motor gücü 15 kv’yi geçmeyen ve ağırlığı 400 kg’dan fazla olmayan dört tekerlikli motosikletleri kullanacaklara verilir. Yük taşımacılığında kullanılması durumunda net ağırlığı 550 kg’ı aşmayan dört tekerlikli motosikletleri kapsar. Elektrik ile çalışanlarda kg hesabında bataryalar dahil edilmez.
Yaş sınır 16’dır ve sadece M sınıfı sürücü belgesiyle kullanılabilecek araçları kullanabilir.
İş makinesi kullanacaklara verilir. Yaş sınırı 18’dir.
M sınıfı motor bisikletleri de kullanabilir.
Traktör kullanacaklara verilir. M sınıfı motor bisikletleri de kullanabilir.
Yaş sınırı 18’dir.
Otobüs kullanabilmek için gerekli olan ehliyet sınıfıdır.
Yaş sınırı 24’dür ve en az D grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, B, B1,BE, D, D1, D1E ve F sınıfı dahilindeki araçları kullanabilirler. D sınıfından farkı, otobüslerin 750 KG’ı geçen römorkları varsa bu ehliyet sınıfını almak gerekir.
Araçların 16+1 kişi yolcu sınırı vardır. D1’den farkı, minibüslerin 750 KG’ı geçen römorkları varsa bu ehliyet sınıfını almak gerekir.
Yaş sınırı 21’dir ve en az D1 grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, B, B1,BE D1 ve F sınıfı dahilindeki araçları kullanabilirler.
Minibüs kullanacakların alması gereken ehliyet sınıfıdır. Araçların 16+1 kişi yolcu sınırı vardır.
Yaş sınırı 21’dir ve en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, B, B1 ve F sınıfı dahilindeki araçları kullanabilirler.
CE sınıfı sürücü belgesi C sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı geçen römork veya yarı römorktan oluşan birleşik araçları kullanacaklara verilir. YENİ TIR EHLİYETİDİR.
Yaş sınır 21 olarak belirlenmiştir.
Deneyim şartı olarak en az C grubu ehliyet olması gerekmektedir. M, B1, B, BE, C, C1, C1E ve F sınıfı araçları kullanabilirler. CE sınıfı içinde en kapsamlı ehliyet sınıfıdır.
Kamyon ve çekiciler için geçerlidir. Yaş sınır 21 olarak belirlenmiştir. Deneyim şartı olarak en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir. M, B1, B, C1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler.
C1E sınıfı sürücü belgesi C1 sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 750 kilogramı geçen römork veya yarı römorktan oluşan ve katar ağırlığı 12.000 kilogramı geçmeyen birleşik araçlar ile B sınıfı sürücü belgesiyle kullanılan araçlara takılan ve azami yüklü ağırlığı 3.500 kilogramı geçen römork veya yarı römorktan oluşan ve katar ağırlığı 12.000 kilogramı geçmeyen birleşik araçları kullanacaklara verilir.
Yaş sınır 18 olarak belirlenmiştir.
Deneyim şartı olarak en az C1 grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, B1, B, BE, C1 ve F sınıfı araçları kullanabilirler.
3500’dan, 7500 Kg’a kadar olan çekici ve kamyon kullanacakların alacağı sürücü belgesi çeşididir.
Yaş sınır 18 olarak belirlenmiştir.
Deneyim şartı olarak en az B grubu ehliyet olması gerekmektedir.
M, B1, B ve F sınıfı araçları kullanabilirler.
B sınıfı sürücü belgesi ile kullanılan araçlarda römorklu yük taşımacılığı yapanlara verilir. Römork veya yarı römorkun yüklü ağırlığının 3.500 kg’ı geçmemesi esastır.
Yaş sınırı 18 olarak belirlemiştir.
M, B1, B ve F sınıfı araçları kullanabilirler.
B grubu ehliyeti olmayan BE grubuna başvuramaz. B ve BE grubunun yaş sınırı aynı. Bu durumda B aldıktan hemen sonra BE alınabilir. Çünkü yönetmelikte belli bir zaman “deneyim gerekiyor” şartı koşulmamıştır.
MOPED yani motorlu bisiklet kullanacakları verilecektir. 2, 3 ve 4 tekerlikli olabilir.
Yaş sınırı 16 olarak belirlenmiştir.
Yönetmelikte: "Azami hızı saatte 45 kilometreyi, içten yanmalı motorlu ise silindir hacmi 50 santimetreküpü, elektrik motorlu ise azami sürekli nominal güç çıkışı 4 kilovatı geçmeyen iki tekerlekli motorlu bisiklet şeklinde ifade edilmektedir."